Nieuwe zakelijke kansen creëren

Business development is het geheel van samenhangende organisatieactiviteiten binnen het business process management dat is gericht op het realiseren van nieuwe zakelijke kansen. In de B2B marketing kan het daarbij gaan om marktontwikkeling, productontwikkeling, diversificatie, marktpenetratie of een combinatie van deze vier groeistrategieën.

 

Verbetering commerciële slagkracht

Business development houdt zich bezig met het kritisch observeren van alle klant gerelateerde activiteiten met als doel verbeteringen aan te brengen in het commerciële proces, nieuwe proposities uit te werken, nieuwe doelgroepen op te merken en te onderzoeken. Het toepassen van de juiste stappen op het gebied van innovatie, proces, personele organisatie, competenties en technologie draagt bij aan new business volgens de doelstellingen van het businessplan.

 

Need new business?

Bureau Klantzicht heeft jarenlange ervaring en kennis op het gebied van business development en consultative selling. Wij bieden strategisch business marketing advies dat past bij uw organisatie en vergroten het duurzaam rendement.