zakelijke dienstverlening 1200x400 2

Sterk groeiende bedrijfstak

De zakelijke dienstverlening is één van de snelst groeiende bedrijfstakken in Nederland. Inclusief het uitzendwezen telt de sector meer werknemers dan de gehele industrie. De meeste zakelijke dienstverleningsbedrijven zijn relatief klein. Het leeuwendeel van de zakelijke dienstverleningsbedrijven heeft 10 of minder werknemers. De drempel om te starten is laag doordat het leveren van zakelijke diensten over het algemeen relatief weinig investeringen vergt in gebouwen, machines en voorraden. Tot de sector zakelijke dienstverlening behoren. Het CBS bericht als volgt over de behaalde resultaten van de zakelijke dienstverleners in 2014.

  • 2014 goed jaar voor zakelijke en IT- dienstverleners.
  • IT-dienstverlening: Weer omzetgroei voor IT-dienstverleners.
  • Juridische en administratieve dienstverlening: Accountants sluiten vierde kwartaal positief af.
  • Architecten- en ingenieursbureaus: Opnieuw omzetgroei voor architecten in 2014.
  • Reclame- en marktonderzoekbureaus: Goed jaar voor reclamebranche.
  • Schoonmaakbedrijven en hoveniers: Licht herstel schoonmaakbranche in het vierde kwartaal.
  • Uitzendbranche en arbeidsbemiddeling: Weer omzetgroei uitzendbranche.

Kijkend naar de resultaten in 2014 valt te concluderen dat de stijgende lijn weer is gevonden. Echter, wij vinden dat het nog beter kan. En moet.

 

Wij zijn zelf zakelijk dienstverlener

Wij werken samen met en voor verschillende zakelijke dienstverleners. Bureau Klantzicht is zelf dienstverlener en heeft jarenlange ervaring op dit terrein. Wij kennen de krachtenvelden waarin de dienstverlenende bedrijven opereren en zijn bekend met de inhoudelijke uitdagingen. Dat maakt ons een uitstekende sparringpartner en adviseur voor elke zakelijke dienstverlener. Behoefte aan een gesprek? Neem contact met ons voor een vrijblijvende afspraak.