Visieontwikkeling

Een goede visie geeft concreet het toekomstscenario van de organisatie weer. Het geeft een helder antwoord op de vraag: ‘hoe zien we onszelf in de wereld van morgen? In de visie verduidelijkt een organisatie het toekomstbeeld dat zij voor zichzelf heeft in relatie tot haar omgeving. Wanneer markten, aanbieders, afnemers én dus het toekomstperspectief in beweging zijn, dient ook de visie opnieuw tegen het licht te gehouden te worden. Een herijking die essentieel is voor een juiste strategie ontwikkeling en het customer engagement management proces. Een extern specialist kan daarbij vaak makkelijker de gewenste afstand nemen en objectief adviseren.

 

Propositie en relevante klantwaarde

Een visie is nodig om onderscheidend vermogen, juiste propositie en relevante klantwaarde ten opzichte van de concurrentie te kunnen ontwikkelen. Propositieontwikkeling is tevens het uitgangspunt voor branding strategies, merkpositionering én marktstrategie. In het strategisch marketingplan vormen deze elementen de basis voor de marketing strategie, sales strategie, marketingimplementatie en -communicatie waarbij de klant centraal staat. Marketingcommunicatie kan niet zonder een heldere marketingstrategie.

 

Business planning op maat

De klantwaarde specialisten van Bureau Klantzicht hebben veel ervaring met het ontwikkelen van visie, propositie en positionering op basis van klantgerichtheid en klanttevredenheid. Vanuit een breed spectrum van branche kennis. Wij ondersteunen u met analyses en het maken van een ondernemingsplan of met het opstellen van een specifiek businessplan. Kortom: strategisch business process management op maat.